Bild: Yogi Beans

Sedan starten 2013 har Zoloz utvecklats från att vara ett bolag med fokus på hälsosam dans till ett bolag med fokus på helhetshälsa. Företaget erbjuder förutom yogaklasser också workshops, yoga för barn, kurser, hälsosamtal, PT-yoga och miniretreats i Renbergsvattnet. Under sommaren breddar Zoloz sitt utbud med en kurstillsammans med amerikanska Yogi Beans för kunder som vill utbilda sig till barnyogainstruktör.

Yoga som alternativ till annan idrott 

Zoloz ser yoga som ett komplement till klassiska idrotter där tävling annars är centralt. Genom yoga kan barn få in både fysisk aktivitet och stillsamhet genom rörelser där de får öva på att fokusera, sträcka på sig, träna balans och hitta kroppskontroll.  

– Vi bestämde oss för att samarbeta och ta Yogi Beans till Skellefteå. De ville komma till Sverige och valde just vår stad, Zoloz och mig, att samarbeta med. Jag är så stolt och glad över detta, kommenterar Pia Burman på Zoloz. 

Specialister på barnyoga  

Kursen hålls 28–30 juni av Carolina Lindoff, som är uppvuxen utanför Göteborg men som efter studier i Piteå och jobb i Skellefteå tillbringat flera år i New York. Där har hon arbetat för företaget Yogi Beans som specialiserat sig på barnyoga och att undervisa på ett sätt som barn förstår – och älskar.  

Kursen är populär bland personal inom skola, förskola, fysioterapi och andra som arbetar med barn. Även dans- och yogalärare går ofta kursen, såväl som föräldrar som vill yoga hemma med sina barn.  

– Det känns helt fantastiskt att få komma tillbaka till Skellefteå för att dela med mig av barnyogans underbara värld! Vi kommer att ha en härlig helg tillsammans med yogapositioner, lekar, andningsövningar och avslappning. Efter utbildningen kommer deltagarna ha verktyg för att undervisa allt detta, säger Carolina. 

Läs mer om utbildningen på www.zoloz.se/barnyogautbildning.  

Lauren Chaitoff, Yogi Beans grundare och Pia Burman, Zoloz dans och hälsa