On-Rails. Kvikkac. Foto: Robert Ungh

Jörnbolaget ett av fyra bolag att gå vidare till den nationella finalen

När Regionfinalen i entreprenörstävlingen Venture Cup avgjordes fanns tre bolag från Västerbottenssportnäring representerade. Från region Nord skulle fyra av tio nominerade bolag väljas ut för att representera regionen vid den nationella finalen i Göteborg. Ett av bolagen som valdes ut var Kvikkac som med sin innovation On-Rails vann kategorin Best Traction. Åsa Wikström, innovatören bakom On-Rails, kommenterade vinsten så här:

– Det känns helt otroligt, superkul verkligen! Jag hoppas att vi får bra publicitet och att medvetenheten om On-Rails takräcke ökar och att vi kommer att öka försäljningen tack vare det här. Nu laddar vi för Göteborg!

Stor representation från sportnäringen

När nomineringarna släpptes fanns totalt fem bolag med anknytning till sportnäringen, och två av dessa bolag gick också vidare till den nationella finalen; Nordic SkiCrosser är en träningsmaskin som efterliknar rörelsemönstret vid klassisk skidåkning. Bolaget bakom vann kategorin Game changer. TeamPay hjälper föreningar att öka inkomster genom att digitalisera affärsprocesserna för tryggare och enklare betalningar, minskat svinn och ökad försäljning. Bolaget vann kategorin Impact maker.