TTGU, Vårdräparn

Årets upplaga av TTGU:s tävling “Vårdräparn” lockar över 80 tvåmannalag

Under devisen “det ska vara lika jävligt för alla” har teamet bakom TTGU – Tough Training Group Umeå – skapat ett koncept som Umeåborna verkar älska. Vecka ut och vecka in svettas och sliter deltagare på fullbokade gruppträningspass där träningen kan bestå av bland annat slag med slägga, välta däck eller myrlöpning. Alltid utomhus.

Varje år anordnar företaget också flertalet event och tävlingar inom bland annat multisport och traillöpning. Nu andra helgen i maj anordnas “Vårdräparn”, som med drygt 80 tvåmannalag blir en av landets största multisporttävlingar.

– Vi ser just nu ett enormt intresse för våra arrangemang och det roligaste är att de har så många nya deltagare, säger Tobias Thomson på TTGU.

Flera populära arrangemang

Vår, sommar och höst är de mest eventintensiva årstiderna för TTGU. Kronjuvelen bland arrangemangen är “Dräpardygnet” – ett 20-timmarsäventyr till fots, på vatten och på cykel. Tävlingen är den enda i sitt slag med tydlig motionärsinriktning. Varje år antar cirka 20 lag utmaningen, och de flesta klarar den. Ifjol ordnade gruppen också första upplagan av Norrbyskär Trail. Årets arrangemang får en ny bansträckning och deltagarna erbjuds också alternativ med boendelösning.

– Norrbyskärsfältet kommer att vara fullt innan maj månads slut, konstaterar Tobias.

Satsar på upplevelsen

En nyckelfaktor för ett lyckat arrangemang anser TTGU vara att på ett bra sätt kombinera tävling och upplevelse och rikta sig mot de nyfikna motionärerna, som de definierar som den viktigaste målgruppen.

– Det vi kommer att satsa en del på det här året är våra målområden. Vi har räknat ut att upplevelsen av loppet i mångt och mycket blir hur det är när man kommer i mål. Att man får mat, kan hänga kvar och snacka etc. Till Tvåälvsloppet i höst kommer vi att satsa på två stora, uppvärmda tältkåtor med plats för totalt 100 personer, avslöjar Tobias.