Magdalena Lindström, La Pared. Rivia Sports. Foto: Magnus Egger

Magdalena Lindström – idrottsfysiolog, tränare och utbildare med en vision om att utveckla träningsresebranschen

Efter en tid som tränare på den populära träningsresorten Playitas väcktes en affärsidé hos Magdalena Lindström. Hon upptäckte en målgrupp som medför nya möjligheter att utveckla den exploderande branschen inom träningsresor.

”Träningsresor är hett och idag erbjuder de flesta gymkedjor, resebolag och träningsprofiler någon typ av träningsresa, men jag tror inte behovet är mättat. Det jag vill göra är att skapa en ny affärsmodell och ett nytt sätt att paketera träningsresor för att komplettera dagens utbud.”

På sikt vill Magdalena vara med och förändra sättet att se på träning, flytta fokus från yttre motivation och målsättningar till att handla om att vidareutveckla sig själv – att göra kroppen till sitt bästa möjliga redskap.

Hon brinner även för att driva mot en förändring inom branschen.

”I Sverige är tränaryrket fortfarande väldigt lustdrivet (vilket är fantastiskt så ska det fortsätta vara!), men för mig är det viktigt att yrket även ska kunna vara en långsiktig och hållbar profession. Jag vill hitta ett sätt att arbeta som är lönsamt och möjliggör utveckling för de tränare och instruktörer som väljer att samarbeta med mig”.

Med sin kompetens inom idrottsfysiologi, idrottspsykologi och idrottsmedicin i kombination med sin passion för att utbilda, driver hon nu sitt bolag med en vision om att hitta ett nytt fokus för just träningsresor som kan vidareutveckla människor.

Sportup North har stöttat Magdalena Lindström med affärscoachning från Fredrik Leek, Revenues.

 

Foto: Magnus Egger