Tärnaby Alpint. Pist. Foto: Marianne Lindgren

Investeringar och nya delägare

Inför årets vintersäsong gjordes flera investeringar och insatser från Tärnaby Alpint AB för att få anläggningen och destinationen att lyfta. En modernare snöanläggning bidrog till att årets säsong kunde starta redan 31 oktober och dessutom har linbanan vid Hassebacken moderniserats och bland annat fått nya liftkorgar. Med renoveringar av såväl fikastugan på Ingemarbackens topp som upprustning av flera anläggningar har Tärnaby Alpint bättre förutsättningar än på länge för en riktigt bra säsong.

1 november fick bolaget även en ny delägare i Arvidsjaurbördige David Johansson, med gedigen bakgrund från företagande där han framgångsrikt drivit ett antal Intersportbutiker. Så här kommenterade David sin investering i Tärnaby Alpin AB:

Foto: Marianne Lindgren

– Jag ser mycket positivt på investeringen i Tärnaby. Tärnaby Alpint är ett bolag med goda utvecklingsmöjligheter och kommer i framtiden bli en ännu starkare aktör på den alpina arenan i Sverige. Att erbjuda tidig snö är avgörande om man vill lyckas med att locka klubbar att träna i Tärnaby. Jag har varit runt i de flesta skidanläggningarna i Sverige och det är min uppfattning att Tärnabys backar verkligen ligger i topp.

Utveckling ska ge fler förutsättningar att etablera verksamheter

Det långsiktiga målet för bolaget är att få igång en året-runt-verksamhet i Tärnaby. Navet i hela byn är skidåkningen och liftarna. Kan Tärnaby Alpint utvecklas och växa ges förutsättningar för andra företag att etablera verksamheter som kompletterar det alpina.

Foto: Hemavanfly