Skellefteåbolaget TagTimer tillverkar en lättanvänd testutrustning för att mäta snabbhet och spänst, med användare både på barn- och ungdomssidan såväl som inom elitidrotten. I oktober anordnades Idrottens dag i Skellefteå, och tillsammans med Skellefteå AIK Friidrott kunde besökarna testa TagTimers system – vilket blev en succé. Under dagen var det 100-tals besökare – både vuxna och barn – som testade att mäta sin spänst genom TagTimers hopptest.

– Volontärerna från Skellefteå AIK Friidrott var väldigt positiva och glada över att så många ville testa, säger John Karbin på TagTimer.

Utvecklingen av TagTimer började med målet att lära barn i en träningsgrupp att tävla mot sig själva, och på så sätt nå högre kvalitet i teknikfokus och närvaro i träningsuppgifterna. Idag nyttjas systemet både för stimulerande träning i barn- och ungdomsgrupper såväl som ett sätt för elitlag att planera sin träning utifrån vissa kvalitetsmoment och också mäta aktuell form.