TagTimer. Skellefteå.

Testutrustning för att mäta snabbhet och spänst – för både ungdoms- och elitidrottare

Skellefteåbolaget TagTimer tillverkar en lättanvänd testutrustning för att mäta snabbhet och spänst, med användare både på barn- och ungdomssidan såväl som inom elitidrotten. I oktober anordnades Idrottens dag i Skellefteå, och tillsammans med Skellefteå AIK Friidrott kunde besökarna testa TagTimers system – vilket blev en succé. Under dagen var det 100-tals besökare – både vuxna och barn – som testade att mäta sin spänst genom TagTimers hopptest.

– Volontärerna från Skellefteå AIK Friidrott var väldigt positiva och glada över att så många ville testa, säger John Karbin på TagTimer.

Startade med fokus på att tävla mot sig själv

Utvecklingen av TagTimer började med målet att lära barn i en träningsgrupp att tävla mot sig själva, och på så sätt nå högre kvalitet i teknikfokus och närvaro i träningsuppgifterna. Idag nyttjas systemet både för stimulerande träning i barn- och ungdomsgrupper såväl som ett sätt för elitlag att planera sin träning utifrån vissa kvalitetsmoment och också mäta aktuell form.